4. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zkušený šéfkuchař Vám přináší recept na lahodná kančí saltimbocca s karamelizovanou šalotkou. Připravte si tento italský klasik s vynikajícím kančím masem a jemnou šalotkovou omáčkou a potěšte své chuťové buňky! S tímto receptem si užijete jedinečnou gastronomickou zkušenost plnou chutí a vůní. Neodolatelné lahůdky na talíři jsou jen pár kroků daleko, neváhejte a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 4 plátky vepřového řízku
- 4 plátky šunky
- 4 listy šalotky
- 4 plátky čerstvého sýra (např. mozzarella)
- 4 lžíce bílého vína
- 4 lžíce másla
- sůl a pepř
Postup
- Plátky vepřového řízku jemně naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na každý plátek řízku položíme list šalotky, plátek šunky a plátek sýra.
- Suroviny pevně zavineme a upevníme špejlí.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a vložíme do něj zavinuté řízky.
- Smažíme z obou stran dozlatova.
- Přilijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou asi 10 minut, dokud je maso měkké.
- Hotové řízky podáváme s rozvařenou šťávou z pečení a přílohou dle vlastní chuti.