4. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Kančí saltimbocca s šalotkou
zdroj: Recepty 24/7

Zkušený šéfkuchař Vám přináší recept na lahodná kančí saltimbocca s karamelizovanou šalotkou. Připravte si tento italský klasik s vynikajícím kančím masem a jemnou šalotkovou omáčkou a potěšte své chuťové buňky! S tímto receptem si užijete jedinečnou gastronomickou zkušenost plnou chutí a vůní. Neodolatelné lahůdky na talíři jsou jen pár kroků daleko, neváhejte a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 4 plátky vepřového řízku
  • 4 plátky šunky
  • 4 listy šalotky
  • 4 plátky čerstvého sýra (např. mozzarella)
  • 4 lžíce bílého vína
  • 4 lžíce másla
  • sůl a pepř

Postup

  1. Plátky vepřového řízku jemně naklepeme a osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Na každý plátek řízku položíme list šalotky, plátek šunky a plátek sýra.
  3. Suroviny pevně zavineme a upevníme špejlí.
  4. Na pánvi rozehřejeme máslo a vložíme do něj zavinuté řízky.
  5. Smažíme z obou stran dozlatova.
  6. Přilijeme bílé víno a dusíme pod pokličkou asi 10 minut, dokud je maso měkké.
  7. Hotové řízky podáváme s rozvařenou šťávou z pečení a přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *