20. 6. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné kančí rillettes s křupavou bagetou doma! Tato tradiční francouzská pochoutka se snadno připravuje a bude skvělým přídavkem na váš stůl. Sledujte náš recept a užijte si skvělou chuť kančího masa spojenou s křupavostí domácí bagety.
Suroviny
- 400g kančího masa
- 200g svmělého vepřového břicha
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce tymiánu
- 200ml vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájené kančí maso a vepřové břicho.
- Přidáme nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme rozmarýn a tymián a zalijeme vývarem.
- Přiklopíme poklicí a dusíme cca 2 hodiny, dokud masa není měkké.
- Z masové směsi uděláme rillettes – rozdrobíme maso vidličkou a promícháme se šťávou, která zůstala v pánvi.
- Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
- Smažíme kousky bagety na pánvi na obě strany dozlatova.
- Smaženou bagetu servírujeme s kančími rillettes.