17. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kančí ragú s těstovinami, které vás okouzlí svou bohatou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento pokrm je skvělou volbou pro milovníky masových ragú, kteří si rádi dopřejí klasiku s moderním nádechem. Připravte si ho doma a překvapte své blízké neodolatelnou italskou specialitou!
Suroviny
- 500g kančího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 rajčata
- 400g těstovin
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a na tenké kolečka nakrájený česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené maso a krátce restujeme, dokud maso nezezlátne.
- Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájená rajčata. Zakápneme trochou vody a necháme dusit do měkka.
- Ochutíme solí, pepřem a oreganem podle chuti.
- V druhém hrnci uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny smícháme s kančím ragú a můžeme podávat posypané parmezánem.