11. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodné kančí kotlety s brusinkami a hříbkovou omáčkou, který vás okouzlí bohatou kombinací chutí. Skvělá volba pro milovníky divočiny s originálním přídavkem lesních plodů. Nechte se unést dokonalou harmonií lahodného masa, sladkých brusinek a aromatické hříbkové omáčky. Jako stvořené pro gurmány, kteří si chtějí dopřát něco opravdu speciálního. Nakupte ingredience a pusťte se do vaření!
Suroviny:
- 500 g mletého kance
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
- 100 g brusinek
- 200 g hříbků
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml vývaru
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup:
- V míse smíchejte mleté kance, cibuli, česnek, vejce a strouhanku. Vzniklou směs osolte a opepřete.
- Formujte z masa placičky a vyklopte do nich jamku, do které vložíte několik brusinek. Uzavřete a tvarujte kotlety.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte kotlety z obou stran do zlatova.
- V druhé pánvi rozpalte máslo a osmažte na něm nakrájené hříbky. Přidejte hladkou mouku a restujte do zlatova.
- Pomalu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte omáčku do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte kančí kotlety zalité hříbkovou omáčkou s přílohou podle vlastní chuti.