11. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Kančí kotlety s brusinkami a hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodné kančí kotlety s⁣ brusinkami a hříbkovou omáčkou, který vás okouzlí bohatou kombinací‌ chutí. Skvělá volba pro milovníky divočiny s originálním přídavkem lesních plodů. Nechte se unést dokonalou harmonií lahodného⁢ masa, sladkých brusinek a aromatické hříbkové omáčky. Jako ⁤stvořené pro gurmány, kteří si chtějí dopřát něco opravdu speciálního. Nakupte ingredience a pusťte se do vaření!

Suroviny:

  • 500 g mletého kance
  • 1 cibule,⁢ jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 ‍vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 100 g brusinek
  • 200 g hříbků
  • 1⁢ lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml vývaru
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup:

  1. V míse smíchejte mleté kance, cibuli, česnek, vejce a strouhanku. Vzniklou směs osolte a opepřete.
  2. Formujte z masa⁤ placičky a vyklopte do nich ⁢jamku,⁤ do ⁣které vložíte několik brusinek. Uzavřete a tvarujte kotlety.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmažte kotlety z​ obou stran do zlatova.
  4. V druhé pánvi rozpalte máslo a osmažte na ⁣něm nakrájené hříbky. Přidejte hladkou mouku a restujte‍ do zlatova.
  5. Pomalu zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte omáčku do zhoustnutí a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte kančí ​kotlety ⁣zalité ⁤hříbkovou omáčkou s přílohou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *