20. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kanafah- sladká sýrová lahůdka
zdroj: Recepty 24/7

Kanafah- sladká sýrová lahůdka je tradiční arabský dezert plný chutí a vůní. Tento recept vám přinese jedinečnou kombinaci křehkého těsta, plněného voňavým sýrem a zalitého sladkým sirupem. Připravte si tuto lahodnou pochoutku a okusíte kousek Blízkého východu ve vlastní kuchyni. S naším receptem se podívejte do tajů přípravy kanafahu a užijte si oslavu chutí.

Kanafah- sladká sýrová lahůdka

Suroviny

  • 250g Kadaif těsto
  • 200g másla
  • 500g kozího sýru
  • 250g krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálku vody
  • 100g mletých pistácií

Postup

  1. Smíchejte kozí sýr, vanilkový extrakt a 100g krupicového cukru ve vyšší míse, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Rozpusťte máslo a potřete jím dno pekáče.
  3. Rozdrobte Kadaif těsto a rovnoměrně ho rozložte na dno pekáče. Přelijte rozpuštěným máslem.
  4. Na vrstvu těsta rozetřete směs kozího sýru.
  5. Pokládejte na směs druhou vrstvu Kadaif těsta a znovu polijte rozpuštěným máslem.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-40 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu.
  7. Mezitím smíchejte zbylý cukr a vodu v hrnci a přiveďte k varu. Vařte 5 minut, dokud nevznikne hustý sirup.
  8. Hotovou kanafah vyjměte z trouby a zalijte sirupem. Nechte vychladnout.
  9. Před podáváním posypte mletými pistáciemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *