22. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Kaeng Phet Gai curry
zdroj: Recepty 24/7

Kaeng Phet Gai je tradiční thajské kari plné exotických chutí a koření. Tento lahodný recept kombinuje kousky kuřecího masa s paprikou, kokosovým mlékem a čerstvými bylinkami. Uvařte si ho doma a přenesete se do chutí thajské kuchyně!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červeného kari pasty
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru
  • 1 lžička krevetové pasty
  • 1 čerstvá paprika nakrájená na plátky
  • 1 lžíce oleje
  • čerstvá koriandr na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte červenou kari pastu asi 1 minutu.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud není zezlátlé ze všech stran.
  3. Přilijte kokosové mléko, rybí omáčku, palmový cukr a krevetovou pastu.
  4. Nechejte vařit asi 10-15 minut, dokud maso není měkké.
  5. Přidejte papriku a nechte vařit dalších 5 minut.
  6. Smažte, dokud není omáčka dostatečně silná a maso měkké.
  7. Před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *