18. 9. 2024
Autor: Ivana Černá
zdroj: Recepty 24/7
Objevte lahodný recept na kachní prsa s červeným zelím, který přináší skvělou kombinaci chutí a je ideální volbou pro slavnostní večeři. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou křupavé kůže a šťavnatého maso, jaké jste ještě neměli. Doporučení na doplnění jídla voňavými bylinkami a kořením, které zdůrazní jedinečnou chuť kachny, a návod na přípravu domácího červeného zelí, které tento pokrm povýší na novou úroveň. Nechte se inspirovat a připravte si kachní prsa s červeným zelím jako skutečný šéfkuchař!
Suroviny
- 2 kachní prsa
- 400 g červeného zelí
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého pepře
- 150 ml červeného vinného octa
- 2 jablka
- 50 g cukru
- 1 lžíce másla
- 2 lžičky kmínu
Postup
- Kachní prsa osolte a opepřete. Nechte při pokojové teplotě alespoň 30 minut odpočívat.
- Na suché pánvi zepředu kůži kachních prsíček na středně vysokém plameni pokud možno dozlatova a do křupava, asi 5 minut na každou stranu.
- Prsa vyndejte a v alobalu je nechte odpočívat.
- V hrnci rozpusťte máslo, přidejte nakrájená jablka, cukr a kmín, a smažte do zlatova.
- Přidejte červené zelí a podlijte vinným octem. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud zelí nezměkne.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte kachní prsa nakrájená na plátky společně s teplým červeným zelím.