18. 9. 2024
Autor: Ivana Černá
Kachní prsa s červeným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Objevte lahodný‍ recept ‌na kachní prsa s červeným zelím, který přináší skvělou kombinaci chutí a ​je‍ ideální volbou pro⁤ slavnostní večeři.‌ Tento recept vás ⁢provede krok za krokem přípravou křupavé kůže a ‌šťavnatého maso, jaké jste ještě ⁣neměli. ⁤Doporučení na ​doplnění jídla voňavými bylinkami ​a kořením,‍ které‌ zdůrazní⁤ jedinečnou chuť kachny, a návod na přípravu domácího červeného ⁢zelí, ​které tento pokrm povýší⁣ na novou úroveň. ⁢Nechte ⁣se‍ inspirovat⁣ a připravte‌ si kachní prsa ‌s červeným zelím jako ‌skutečný šéfkuchař! ‍

Suroviny

  • 2 ‌kachní prsa
  • 400 g červeného ⁣zelí
  • 2⁤ lžičky ‍soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 150 ml ⁢červeného vinného octa
  • 2 jablka
  • 50 g⁤ cukru
  • 1 ‌lžíce másla
  • 2 lžičky kmínu

Postup

  1. Kachní prsa osolte a opepřete. Nechte při pokojové teplotě alespoň 30​ minut ​odpočívat.
  2. Na suché⁣ pánvi zepředu kůži kachních prsíček‌ na středně‍ vysokém plameni pokud ​možno dozlatova a do ‌křupava, asi‍ 5⁤ minut na každou ‌stranu.
  3. Prsa ​vyndejte ⁤a v alobalu je​ nechte odpočívat.
  4. V hrnci ⁢rozpusťte máslo, přidejte ⁤nakrájená jablka, cukr a ⁢kmín, a smažte do‌ zlatova.
  5. Přidejte‍ červené zelí a ⁣podlijte⁢ vinným octem.⁤ Vařte na‌ mírném ohni asi 30​ minut, ‍dokud ​zelí nezměkne.
  6. Ochutnejte a⁢ případně dochuťte ​solí a⁤ pepřem.
  7. Podávejte kachní prsa nakrájená⁣ na⁢ plátky společně s teplým červeným zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *