11. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kachní pečínku na medušce? Naše dechberoucí kachní pečínka je smažená do zlatova, servírována na křehké medušce a dochucena lahodnou omáčkou. Vyzkoušejte tento exkluzivní recept a dopřejte si neodolatelnou chuť kachního masa, které se snoubí s jemností medu a pikantností omáčky. Vaše jídlo bude nejen oslnivě chutné, ale také dokonale vypadající na vašem talíři.
Suroviny
- 4 kachní pečínky
- sůl
- pepř
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička hořčičného prášku
- 1 lžíce oleje
- 1/2 šálku vody
- hrst mátových lístků (na ozdobu)
Postup
- Kachní pečínky omyjte a osušte ubrouskem.
- Pokapejte je olejem, osolte a opepřete.
- V míse smíchejte med, sojovou omáčku, nastrouhaný zázvor, česnek a hořčičný prášek.
- Připravenou směsí potřete obě strany kachních pečínek.
- Pečínky nechte 30 minut marinovat.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a opatrně vložte pečínky.
- Smažte je z obou stran dozlatova.
- Přidejte vodu a nechte pečínky dusit při nízké teplotě po dobu 15-20 minut, dokud nezměknou.
- Pečínky podávejte se šťávou, která vznikla při dušení.
- Ozdobte roztrhanými mátovými lístky.