30. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
Kachní konfit s červeným zelím
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste ⁢připravit lahodné kachní⁢ confit ‍s‍ křupavým červeným zelím pomocí tohoto receptu. Kombinace měkkého ‍a šťavnatého⁣ kachního masa s bohatými kořeněnými chutěmi ‌červeného zelí ‌vám jistě zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte‌ jednoduché kroky receptu a⁢ připravte​ si chutné ​jídlo ​plné luxusních labužnických chutí.

Suroviny

  • 2⁣ kachní stehna
  • Soľ
  • 1 hruštka cesnaku
  • 1 červené ⁢zelie
  • 1 cibuľa
  • 1 jablko
  • 1 pohár biele víno
  • Polievková lyžica cukru

Postup

  1. Kachní stehná očistíme a nakrájame na menšie ‍kusy. Osolíme, okoreníme a ‍necháme odpočívať v chladničke aspoň na⁤ 2 hodiny.
  2. Vložíme kachní stehná do pekáča a ‍pridáme ⁣na​ plech rozdrvený cesnak. Pekáč zakryjeme a pečieme v⁤ rúre⁢ na 120 stupňov približne 3 hodiny, až kým​ mäso⁣ nie je⁣ jemné.
  3. Medzitým očistíme‌ a nakrájame zelie, cibuľu a jablko.‍ Zelie osmahneme ‍na ‍oleji, pridáme​ nakrájanú cibuľu a jablko⁢ a orestujeme.​ Zalejeme bielym vínom a‍ necháme‌ dusiť⁢ približne 20 minút.
  4. Potom pridáme ‍do zelenej smotany cukor, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Na záver podávame kachní stehná ​s červeným zelím a môžeme ozdobiť zeleninou podľa chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *