30. 11. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodné kachní confit s křupavým červeným zelím pomocí tohoto receptu. Kombinace měkkého a šťavnatého kachního masa s bohatými kořeněnými chutěmi červeného zelí vám jistě zaručí nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte jednoduché kroky receptu a připravte si chutné jídlo plné luxusních labužnických chutí.
Suroviny
- 2 kachní stehna
- Soľ
- 1 hruštka cesnaku
- 1 červené zelie
- 1 cibuľa
- 1 jablko
- 1 pohár biele víno
- Polievková lyžica cukru
Postup
- Kachní stehná očistíme a nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať v chladničke aspoň na 2 hodiny.
- Vložíme kachní stehná do pekáča a pridáme na plech rozdrvený cesnak. Pekáč zakryjeme a pečieme v rúre na 120 stupňov približne 3 hodiny, až kým mäso nie je jemné.
- Medzitým očistíme a nakrájame zelie, cibuľu a jablko. Zelie osmahneme na oleji, pridáme nakrájanú cibuľu a jablko a orestujeme. Zalejeme bielym vínom a necháme dusiť približne 20 minút.
- Potom pridáme do zelenej smotany cukor, soľ a korenie podľa chuti.
- Na záver podávame kachní stehná s červeným zelím a môžeme ozdobiť zeleninou podľa chuti.