12. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Tento chutný recept na kachní kari s mangem vás zavede na kulinářskou cestu do Asie. Kachní maso je jemné a lahodné, které se skvěle doplňuje s exotickou chutí manga. Tento pokrm je ideální pro ty, kteří milují kombinaci pikantních a sladkých chutí. S touto jednoduchou a rychlou recepturou si můžete vychutnat autentický asijský zážitek přímo v pohodlí své domova. Připravte si kachní kari s mangem a dejte si do těla exotiku.
Suroviny
- 2 kachní prsa
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 pomeranč
- 1 mango
- 400 ml kokosového mléka
- olej na smažení
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Kachní prsa omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky.
- V misce smíchejte kachní nudličky s kari kořením, solí a pepřem. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
- Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na proužky.
- Pomeranč oloupejte a rozdělte na plátky.
- Mango oloupejte, odstraněte pecku a nakrájejte na kostičky.
- V hlubší pánvi zahřejte olej a orestujte cibuli s česnekem do zlatova.
- Přidejte kachní nudličky a smažte do doby, než změní barvu.
- Přidejte nakrájené papriky a smažte chvíli spolu.
- Přilijte kokosové mléko, přidejte plátky pomeranče a nechte vařit 10-15 minut, dokud se omáčka nezredukuje a mírně nezhoustne.
- Přidejte nakrájené mango, promíchejte a nechte probublávat ještě dalších 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.