6. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kachní confit s bramborovým hranolkem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete vytvořit luxusní pokrm přímo z pohodlí vaší kuchyně? Vyzkoušejte náš recept na kachní confit s křupavým bramborovým hranolkem! Zkombinujte kachní stehna s aromatickými bylinkami a nechte je pomalu dusit ve vlastním tuku, dokud maso nezíská jemnou a šťavnatou konzistenci. K tomu přidáme křupavý bramborový hranolek, kterým zaručeně okouzlíte vaše hosty. Tohle je pokrm, který zažene hlad jakéhokoliv gurmána!

Suroviny:

  • 2 kusy kachních stehýnek
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce pepře
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek čerstvého tymiánu
  • 600 g brambor
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejdříve připravíme kachní stehýnka. Očistíme je od přebytečného tuku a kůže.
  2. Do misky smícháme sůl a pepř a tuto směs důkladně vtřeme do kachního masa.
  3. Česnek rozdělíme na stroužky a rozmačkáme je dlaní.
  4. Ke každému stehénku přidáme rozmačkaný česnek a pár větviček tymiánu.
  5. Stehýnka dáme do pekáčku a přikryjeme je pokličkou nebo alobalem.
  6. Pečeme v předehřáté troubě na 130 stupňů Celsia po dobu 2-3 hodiny, dokud masa nejsou měkká a šťavnatá.
  7. Mezitím si připravíme bramborový hranolek. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.
  8. V hlubokém hrnci zahřejeme olej a vložíme do něj bramborové hranolky. Smažíme je dozlatova a odklademe na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
  9. Před podáváním lehce osolíme a opepříme hranolky.
  10. Hotová kachní stehýnka servírujeme s bramborovým hranolkem a můžeme přidat také oblíbenou omáčku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *