3. 8. 2023
Autor: Roman Žák
Kachna v pomerančové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kachnu v pomerančové omáčce vás ohromí skvělou kombinací sladkého a slaného. Chutná kachna pečená s kůží je zalita lahodnou omáčkou s pomerančovou šťávou s kořením, která je dokonale vyvážená. Připravte si tuto delikatesu a nechte se okouzlit bohatými a intenzivními chutěmi.

Suroviny

  • 1 kachna
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml vývaru
  • šťáva ze 3 pomerančů
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup

  1. Kachnu omyjeme, osušíme a rozdělíme na díly. Porce osolíme a opepříme.
  2. V hlubokém hrnci rozpálíme olej a na něm zprudka osmažíme kachní porce z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
  3. Přilijeme vývar a pomerančovou šťávu, přidáme cukr a necháme vařit přibližně 60 minut, dokud není kachna měkká a omáčka nezhoustne.
  4. Mezitím si připravíme jíšku. V hrnci rozpustíme máslo a opatrně vmícháme mouku, stále mícháme, dokud nezískáme hladkou pastu beze zrníček.
  5. Když je kachna měkká, vyndáme ji z hrnce a odložíme stranou. Omáčku v hrnci prolijeme do jíšky a dobře promícháme, aby se obě části spojily.
  6. Jemnou omáčku povaříme ještě 5 minut, aby se všechny chutě propojily.
  7. Na talíře rozložíme porce kachny a polejeme je pomerančovou omáčkou.
  8. Kachna v pomerančové omáčce je hotová k podávání. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *