3. 8. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kachnu v pomerančové omáčce vás ohromí skvělou kombinací sladkého a slaného. Chutná kachna pečená s kůží je zalita lahodnou omáčkou s pomerančovou šťávou s kořením, která je dokonale vyvážená. Připravte si tuto delikatesu a nechte se okouzlit bohatými a intenzivními chutěmi.
Suroviny
- 1 kachna
- sůl
- pepř
- 100 ml vývaru
- šťáva ze 3 pomerančů
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce hladké mouky
Postup
- Kachnu omyjeme, osušíme a rozdělíme na díly. Porce osolíme a opepříme.
- V hlubokém hrnci rozpálíme olej a na něm zprudka osmažíme kachní porce z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přilijeme vývar a pomerančovou šťávu, přidáme cukr a necháme vařit přibližně 60 minut, dokud není kachna měkká a omáčka nezhoustne.
- Mezitím si připravíme jíšku. V hrnci rozpustíme máslo a opatrně vmícháme mouku, stále mícháme, dokud nezískáme hladkou pastu beze zrníček.
- Když je kachna měkká, vyndáme ji z hrnce a odložíme stranou. Omáčku v hrnci prolijeme do jíšky a dobře promícháme, aby se obě části spojily.
- Jemnou omáčku povaříme ještě 5 minut, aby se všechny chutě propojily.
- Na talíře rozložíme porce kachny a polejeme je pomerančovou omáčkou.
- Kachna v pomerančové omáčce je hotová k podávání. Dobrou chuť!