27. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si tradiční český pokrm s chutnou kachnou, kyselým zelím a domácími knedlíky. Tento recept vás jistě potěší svou lahodnou kombinací chutí a vůní. Podívejte se na jednoduchý postup a připravte si lahodné jídlo pro celou rodinu.
Suroviny
- 1 kachna
- 1 hlávka zelí
- 400g hladké mouky
- 2 žloutky
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička soli
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce cukru
- sádlo
- 1 cibule
- 1 lžíce octa
Postup
- Nejprve očistěte kachnu a nakrájejte ji na čtvrtky.
- Kachnu osolte a nechte ji odležet alespoň hodinu.
- Následně smažte kachnu na sádle dozlatova.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji na pánvi.
- Přidejte nakrájené zelí a poduste alespoň hodinu pod poklicí.
- Přidejte nové koření, sůl a očištěné a nakrájené zelí.
- Na připravený knedlíkový těsto smíchejte mouku, žloutky, droždí, sůl, cukr a vodu.
- Vypracujte těsto a nechte ho vykynout.
- Knedlíky uvařte ve vroucí osolené vodě.
- Hotovou kachnu podávejte se zelím a knedlíky.