27. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Kachna se zelím a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

​Užijte si tradiční český ⁤pokrm s ‍chutnou kachnou, kyselým ‍zelím a domácími knedlíky.​ Tento ‌recept⁤ vás jistě potěší⁤ svou lahodnou kombinací chutí a ​vůní.​ Podívejte ⁤se na jednoduchý postup a⁤ připravte si​ lahodné ⁢jídlo pro celou rodinu.​

Suroviny

  • 1 kachna
  • 1 hlávka zelí
  • 400g ⁣hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce ‍cukru
  • sádlo
  • 1 ⁣cibule
  • 1⁣ lžíce ⁣octa

Postup

  1. Nejprve očistěte kachnu a nakrájejte ji na čtvrtky.
  2. Kachnu osolte a⁣ nechte ji odležet alespoň hodinu.
  3. Následně smažte kachnu na sádle⁤ dozlatova.
  4. Cibuli⁢ nakrájejte nadrobno a osmažte ji na pánvi.
  5. Přidejte nakrájené ‍zelí a poduste alespoň hodinu pod ​poklicí.
  6. Přidejte nové koření, sůl a ‍očištěné a nakrájené zelí.
  7. Na připravený knedlíkový těsto smíchejte‌ mouku, žloutky,⁣ droždí,⁢ sůl, cukr a vodu.
  8. Vypracujte těsto a nechte ho‍ vykynout.
  9. Knedlíky uvařte ve⁤ vroucí osolené vodě.
  10. Hotovou kachnu podávejte se zelím a knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *