15. 12. 2024
Autor: Ivana Černá
Kachna s červeným zelím vídeňským
zdroj: Recepty 24/7

Objavte klasiku české kuchyně s našim receptem na kachnu s červeným zelím vídeňským. Perfektní kombinace křupavé pečené kachny a lahodně dochuceného červené zelí podle vídeňské tradice přinese na váš stůl skutečný gurmánský zážitek. Přinášíme vám krok za krokem jednoduchý návod, jak tento tradiční pokrm připravit jako pravý kuchař. Inspirujte se naším receptem a učiňte své slavnostní stolování nezapomenutelným!

Suroviny

  • 1 celá kachna (cca 2-3 kg)
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mletého pepře
  • 2 jablka, na čtvrtky
  • 2 cibule, pokrájené
  • 500 g červeného zelí
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 100 g cukru
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 200 ml červeného vína

Postup

  • Pečicí troubu předehřejte na 180°C.
  • Kachnu omyjte, osušte a zvenku i zevnitř osolte a opepřete. Do břicha kachny vložte jablka a cibuli.
  • Kachnu vložte do pekáče prsou dolů a pečte asi 2 hodiny, nebo dokud není maso měkké a kůže křupavá. Během pečení kachnu občas přelijte vypečeným tukem.
  • Mezitím připravte červené zelí. Na středně silném ohni rozpusťte cukr, dokud nezkaramelizuje. Přidejte nastrouhané červené zelí, ocet, víno, bobkové listy, nové koření a celý pepř. Vařte na mírném ohni pod pokličkou asi 1 hodinu, nebo dokud zelí není měkké a chutné.
  • Hotovou kachnu vyjměte z trouby, nechte chvilku odpočívat, poté porcujte.
  • Podávejte s připraveným červeným zelím a libovolnou přílohou jako bramborové knedlíky nebo pečené brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *