9. 9. 2024
Autor: Ivana Černá
Kachna s červeným zelím a knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si tradiční ⁢českou kuchyni‌ s​ naším receptem na‍ kachnu pečenou dozlatova, podávanou s‌ aromatickým červeným zelím a domácími knedlíky.​ Tento recept⁢ krokově⁤ provází přípravou křupavé kachny,​ pikantního zelí a jemných knedlíků, ideální volba⁣ pro ⁤nedělní oběd či sváteční stůl. Objevte tipy a​ triky, ⁤jak dosáhnout dokonalého výsledku a překvapte své blízké autentickým českým jídlem, které zahřeje tělo​ i duši.

Suroviny

  • 1 ‍celá kachna (cca 2-3‍ kg)
  • 2 lžíce ⁤soli
  • 1 ⁣lžička mletého černého pepře
  • 2 jablka, na čtvrtiny
  • 1 cibule,⁤ nakrájená na osminky
  • 500 ml kachního vývaru nebo vody
  • 400 g⁤ červeného zelí
  • 100⁤ ml červeného vinného octa
  • 50 g cukru
  • 2 jablka,‍ nastrouhaná
  • Pro ⁣knedlík:
    • 500‌ g hladké mouky
    • 250 ml mléka
    • 1 ⁤balení sušeného droždí
    • 1 lžička ⁢soli
    • 1 vejce
    • 1 lžíce oleje

Postup

  1. Předehřejte ‌troubu na 180°C.
  2. Kachnu ‍očistěte, osolte a opepřete jak zvenku, tak i zevnitř.
  3. Do břišní dutiny vložte jablka a cibuli.
  4. Do ​pekáče vložte kachnu ​prsíčky‌ dolů⁤ a přilijte vývar⁤ nebo vodu.
  5. Pekáč přikryjte a ‍kachnu pečte asi ‍2‌ hodiny, poté ji⁢ otočte ⁤a pečte odkrytou ještě ⁣1 hodinu,⁢ nebo ‌dokud kůže​ není křupavá.
  6. Pro ​červené zelí: Zelí promíchejte s octem, cukrem a nastrouhanými jablky. Přiveďte k varu a ⁤pak dusíte na mírném ohni asi 45 minut až do ⁢změknutí zelí.
  7. Pro knedlík: Mouku⁢ smíchejte s⁤ droždím a⁢ solí. Přidejte‌ mléko, vejce a olej a vypracujte hladké těsto.
  8. Těsto nechte ​v teple kynout⁢ asi⁤ 30 minut.
  9. Z kynutého těsta vytvarujte knedlíky ⁣a vařte ​ve​ vroucí ⁢vodě asi 20 minut.
  10. Kachnu podávejte ‌společně s červeným ⁣zelím a knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *