30. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
Kachna s červeným zelím a jablky
zdroj: Recepty 24/7

Objavte tradiční českou chuť s naším receptem na kachnu s červeným‌ zelím ‍a jablky. Křupavá kůrka, šťavnaté maso a sladké jablečné‌ dochucení, vše doplněné o pikantní červené zelí. Ideální nedělní oběd ​nebo sváteční​ pokrm ​pro celou rodinu. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahůdky, ⁢která zahřeje na duši ​i těle. Uvařte si s ​námi a zpříjemněte si​ den neodolatelnou kombinací chutí, která okouzlí každého gurmána.

Suroviny

  • 1 celá ‍kachna (asi 2 kg)
  • Sůl a pepř ⁤podle chuti
  • 2 lžíce kmínu
  • 500 g červeného zelí
  • 3 jablka ‌(šťavnatá ‌a⁢ sladká)
  • 1 cibule
  • 100 ml červeného vína
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky octa
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • Fazole nebo jablkový‌ mošt (volitelné)

Postup

  1. Kachnu očistěte, osušte a zvenku‍ i uvnitř řádně osolte a opepřete. Posypte kmínem.
  2. Kachnu vložte do pekáčku, přikryjte alobalem a vložte⁤ do předehřáté trouby.​ Pečte na 180°C přibližně 1,5 hodiny.
  3. Mezitím⁣ na pánvi ​na rozehřátém sádle ​zpěňte nadrobno nakrájenou⁤ cibuli, přidejte nastrouhaná jablka⁣ a na ⁤jemno nakrájené červené ​zelí.
  4. Ke zelí přilijte⁣ červené víno,⁢ přidejte cukr a ocet.‍ Přivedete k varu a pak dusíte na mírném ⁤ohni⁤ pod pokličkou asi 30 minut. Případně podle potřeby podlévejte vodou či jablkovým moštem.
  5. Po uplynutí 1,5 hodiny pečení kachny alobal sejměte,⁤ a pečte dále asi ‌30 minut, aby se kůže krásně zezlátnula.
  6. Servírujte ‌kachnu nakrájenou na porce s připraveným červeným zelím a jemně opraženými knedlíky⁢ nebo ⁤bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *