6. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodnou kachnu s osvěžujícími brusinkami a křupavým knedlíkem. Tento recept je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jde o rodinnou večeři nebo sváteční hostinu. Vyzkoušejte tento tradiční český pokrm a určitě nebudete litovat!
Suroviny
- 1 kachna
- 200g brusinek
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
- olej
- 500g bramborových knedlíků
Postup
- Nejprve si kachnu očistíme, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostky a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
- V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se stroužky česneku.
- Přidáme kachnu a opékáme z obou stran, dokud získá zlatavou barvu.
- Přilijeme trochu vody, přiklopíme a dusíme cca 1,5h na mírném ohni.
- Přidáme brusinky a dusíme ještě dalších 20 minut.
- Mezitím si uvaříme bramborové knedlíky podle receptu.
- Po uvaření kachny a knedlíků podáváme kachnu s brusinkami a bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!