19. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
Kachna s brusinkami a kaštanem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na‌ pečenou kachnu s kořeněnou‌ brusinkovou omáčkou a křehkými kaštanovými ‌knedlíky. Tento⁣ tradicionální český pokrm vám‌ zaručeně zaručí návrat k tradiční chuti domácího vaření. ‌Navíc čeká ​na váš talíř nespočet balzámů pochutin.

Suroviny

  • 1 kachna
  • 200g‍ brusinek
  • 200g kaštanů
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Kachnu očistíme, omyjeme a​ osušíme. Natřeme ji solí, pepřem a kmínem.
  2. Pečeme v troubě předehřáté ‌na ⁢180°C asi 1,5 – 2 hodiny, dokud není kachna krásně zlatá a propečená.
  3. Mezitím očistíme kaštany a vaříme je ve vroucí vodě asi 20 minut, ‍dokud nezměknou.
  4. Po uvaření je oloupeme a nakrájíme ‍na menší kousky.
  5. Brusinky zalijeme horkou vodou a necháme je​ nabobtnat.
  6. Po upečení kachny vyjmeme, necháme odpočinout a pak podáváme ⁣s nakrájenými ​kaštany‍ a namočenými brusinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *