19. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na pečenou kachnu s kořeněnou brusinkovou omáčkou a křehkými kaštanovými knedlíky. Tento tradicionální český pokrm vám zaručeně zaručí návrat k tradiční chuti domácího vaření. Navíc čeká na váš talíř nespočet balzámů pochutin.
Suroviny
- 1 kachna
- 200g brusinek
- 200g kaštanů
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Natřeme ji solí, pepřem a kmínem.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 – 2 hodiny, dokud není kachna krásně zlatá a propečená.
- Mezitím očistíme kaštany a vaříme je ve vroucí vodě asi 20 minut, dokud nezměknou.
- Po uvaření je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Brusinky zalijeme horkou vodou a necháme je nabobtnat.
- Po upečení kachny vyjmeme, necháme odpočinout a pak podáváme s nakrájenými kaštany a namočenými brusinkami.