31. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kachna po burgundsku
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kachnu po burgundsku? Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm plný bohatých chutí a aromatických koření. Naše krocaní kachna se dusí v červeném vínu spolu s cibulí, česnekem a bylinkami, což jí dodává neodolatelnou chuť a šťavnatost. Saháme po prvotřídních surovinách, abychom vám připravili perfektně křupavou kůži a jemné a šťavnaté maso. Zkuste tento recept na kachnu po burgundsku ještě dnes a užijte si skvělou večeři plnou exotických dochucovadel!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 celé hlávky česneku
  • 1 lahev červeného vína
  • čerstvý tymián
  • čerstvá petrželka
  • soľ
  • čerstvě mletý černý pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejdříve očistěte a nakrájejte kachnu na menší kusy.
  2. V hrnci opražte na oleji slaninu, cibuli a česnek, dokud slanina nezezlátne a cibule nezsklátne.
  3. Přidejte nakrájenou kachnu a opečte z každé strany do zlata.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev, celé hlávky česneku a čerstvý tymián. Promíchejte a zalijte červeným vínem.
  5. Přikryjte hrnec a nechte dusit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se kachna nezměkčí.
  6. Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *