31. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na kachnu po burgundsku? Vyzkoušejte tento tradiční francouzský pokrm plný bohatých chutí a aromatických koření. Naše krocaní kachna se dusí v červeném vínu spolu s cibulí, česnekem a bylinkami, což jí dodává neodolatelnou chuť a šťavnatost. Saháme po prvotřídních surovinách, abychom vám připravili perfektně křupavou kůži a jemné a šťavnaté maso. Zkuste tento recept na kachnu po burgundsku ještě dnes a užijte si skvělou večeři plnou exotických dochucovadel!
Suroviny
- 1 kachna
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 celé hlávky česneku
- 1 lahev červeného vína
- čerstvý tymián
- čerstvá petrželka
- soľ
- čerstvě mletý černý pepř
- olej na smažení
Postup
- Nejdříve očistěte a nakrájejte kachnu na menší kusy.
- V hrnci opražte na oleji slaninu, cibuli a česnek, dokud slanina nezezlátne a cibule nezsklátne.
- Přidejte nakrájenou kachnu a opečte z každé strany do zlata.
- Přidejte nakrájenou mrkev, celé hlávky česneku a čerstvý tymián. Promíchejte a zalijte červeným vínem.
- Přikryjte hrnec a nechte dusit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud se kachna nezměkčí.
- Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou a dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.