11. 11. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kachnu na jablkách, který vám rozhodně zvedne náladu! Kachna pečená s jablky, které jí dodají dokonalou sladko-kyselou chuť, je skvělou volbou pro sváteční tabuli nebo nedělní oběd. S tímto receptem si pochutná na vašem jazyku i vaše chuťové buňky. Podívejte se na jednoduché postupy a skvělé tipy pro přípravu této lahůdky!
Suroviny
- 1 kachna
- 2 jablka
- 1 cibule
- česnek
- petržel
- sůl, pepř
- olej
Postup
- Nejprve kachnu očistíme a rozpůlíme na poloviny.
- Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kostky a společně s česnekem osmahneme na oleji.
- Přidáme jablka a dusíme asi 5 minut.
- Do jablky naskládáme kachnu, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželí.
- Pokrm pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi hodinu, nebo dokud není kachna měkká.