14. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
Jujeh kabab
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte dokonalý recept na jujeh kabab? Zahřejte své chuťové buňky s tímto tradičním íránským grilovaným kuřecím pokrmem. Naše jednoduchá a chutná příprava jujeh kabab Vám umožní přenést dokonalou kombinaci koření a šťavnatého masa do Vaší kuchyně. Připravte se na oslnivou chuť a aroma tohoto lahodného jídla! Sledujte náš recept na jujeh kabab a staňte se mistrem grilování ještě dnes.

Suroviny

  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky a přendejte je do mísy.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Přidejte je ke kuřecím prsům.
  3. V míse rozmíchejte jogurt, citronovou šťávu, kurkumu, kmín, koriandr, červenou papriku a sůl.
  4. Přidejte směs na kuřecí prsa, cibuli a česnek. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny propojily a maso se dostalo do marinády.
  5. Marinované kuřecí kousky nechte minimálně 1 hodinu odpočinout v chladničce. Ideální je nechat je marinovat přes noc, aby se chuťy ještě více promísily.
  6. Před samotným pečením předehřejte gril nebo troubu na 200°C.
  7. Kuřecí kousky vyjměte z marinády a na napíchněte je na špízy.
  8. Pokud používáte gril, grilujte špízy přibližně 10-12 minut, pravidelně je otáčejte, aby se maso peklo rovnoměrně. Pokud používáte troubu, vyložte špízy na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 15-18 minut.
  9. Po upečení nechte špízy chvíli odpočinout a poté podávejte s přílohou dle vašeho výběru, například s rýží a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *