14. 9. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na jujeh kabab? Zahřejte své chuťové buňky s tímto tradičním íránským grilovaným kuřecím pokrmem. Naše jednoduchá a chutná příprava jujeh kabab Vám umožní přenést dokonalou kombinaci koření a šťavnatého masa do Vaší kuchyně. Připravte se na oslnivou chuť a aroma tohoto lahodného jídla! Sledujte náš recept na jujeh kabab a staňte se mistrem grilování ještě dnes.
Suroviny
- 600 g kuřecích prsou
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostky a přendejte je do mísy.
- Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Přidejte je ke kuřecím prsům.
- V míse rozmíchejte jogurt, citronovou šťávu, kurkumu, kmín, koriandr, červenou papriku a sůl.
- Přidejte směs na kuřecí prsa, cibuli a česnek. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny propojily a maso se dostalo do marinády.
- Marinované kuřecí kousky nechte minimálně 1 hodinu odpočinout v chladničce. Ideální je nechat je marinovat přes noc, aby se chuťy ještě více promísily.
- Před samotným pečením předehřejte gril nebo troubu na 200°C.
- Kuřecí kousky vyjměte z marinády a na napíchněte je na špízy.
- Pokud používáte gril, grilujte špízy přibližně 10-12 minut, pravidelně je otáčejte, aby se maso peklo rovnoměrně. Pokud používáte troubu, vyložte špízy na plech vyložený pečicím papírem a pečte přibližně 15-18 minut.
- Po upečení nechte špízy chvíli odpočinout a poté podávejte s přílohou dle vašeho výběru, například s rýží a salátem.