25. 12. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Joojeh kebab s limetkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte ⁢chutě Persie ‌s naším ‍receptem na‌ Joojeh Kebab s ⁤limetkou! Tento tradiční íránský kuřecí kebab, ochucený limetkou a‍ šťavnatými citrusy, ⁢přináší dokonalou kombinaci ⁤křehkého masa a osvěžující kyselosti. Ideální pro grilovací sezónu nebo pohodovou⁢ večeři s přáteli. S naším podrobným návodem⁣ a tipy na přípravu ⁣získáte dokonale⁣ marinované kuře, které ​si zamiluje celá ‌rodina. Užívejte si‌ nové chutě ​s tímto jednoduchým a labužnickým ‌receptem!

Suroviny

  • 500 g kuřecích ‌stehenních řízků bez kosti
  • 1 červená cibule, na tenké plátky
  • 2 limetky
  • 2 lžíce olivového ​oleje
  • 2 ‌stroužky česneku, ‍rozdrcené
  • 1/2 ⁣lžičky kurkumy
  • 1/2 ‍lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky⁣ mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky‍ soli
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr ‍na ozdobu

Postup

  1. Kuřecí maso ⁣nakrájejte na kousky, ideálně o velikosti kousku ⁢vhodného na‌ jedenat.
  2. V míse smíchejte olivový⁣ olej, šťávu z jedné limetky, rozdrcený česnek, kurkumu, ‌zázvor, černý pepř a sůl k vytvoření marinády.
  3. Kuřecí kousky vložte do marinády a důkladně​ je ‍v ní obalte. Nechte marinovat nejméně ⁤30 minut,⁣ ideálně přes⁤ noc v chladničce.
  4. Připravte gril nebo grilovací pánev ‍na ​středně ⁢vysokou teplotu.
  5. Kuřecí kousky navlékněte na grilovací špejle. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je​ předem ​na 30 minut do vody, aby‌ se během​ grilování nezapálily.
  6. Grilujte kuřecí kousky zhruba 10-12 minut, dokud ⁢nejsou plně uvařené a⁤ krásně zhnědlé, ‍občas ​je obrátíte.
  7. Mezitím⁣ nakrájejte druhou ⁣limetku na čtvrtky.
  8. Hotové ⁣kebaby ⁣podávejte ozdobené ‌čerstvou petrželkou ⁢nebo koriandrem ​a ​s plátky limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *