4. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jogurtový hovězí špíz
zdroj: Recepty 24/7

Tentokrát si připravíme osvěžující jogurtový hovězí špíz plný chutí a barev. Kousky šťavnatého hovězího masa jsou marinovány ve speciální směsi jemného jogurtu, aromatických bylinek a koření, které dodávají špízu neodolatelnou chuť a vůni. Grilováním se maso stává jemně křupavým zvenčí a šťavnatým uvnitř. Pochoutka pro milovníky grilování i lahodných jídel je ideální kombinací svěžího jogurtového dipu a křupavého čerstvého zelení. Užijte si chuťový zážitek plný lahodných vůní a textur s jogurtovým hovězím špízem!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (řízek nebo kousky)
  • 300 ml jogurtu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Šťáva z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek smíchejte v misce se solí, pepřem, kmínem, paprikou, oreganem, citronovou šťávou a olivovým olejem.
  2. Přidejte jogurt a dobře promíchejte, vznikne vám marináda.
  3. Hovězí maso nakrájejte na kousky a nechte ho v marinádě alespoň 1 hodinu odležet v lednici. Ideální je přes noc.
  4. Před samotným grilováním špízy namočte do vody, aby se nepřipálily.
  5. Navlékněte maso na špízy a opékejte na grilu z obou stran do zlatova.
  6. Pokud nemáte možnost grilovat venku, můžete špízy připravit i na pánvi s trochou oleje.
  7. Servírujte například s domácím chlebem, bramborovým salátem nebo zeleninovými přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *