30. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jogurtová kari polévka
zdroj: Recepty 24/7

Jogurtová kari polévka je lahodná a osvěžující alternativa k tradičním polévkám. Tato česko-indická specialita kombinuje chuť jogurtu s pikantním kari kořením, vytvářejíc tak jedinečnou a lahodnou kombinaci. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což z něj činí skvělou volbu pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Vyzkoušejte tuto jogurtovou kari polévku a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 ml jogurtu
  • 2 lžíce kari koření
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 mrkev
  • 1 brambor
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Soľ a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud nejsou cibule změklé.
  2. Přidáme kari koření a červenou papriku. Smažíme ještě asi minutu, aby se koření uvolnilo.
  3. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Promícháme a necháme chvíli dusit.
  4. Přidáme zeleninový vývar a vaříme, dokud se zelenina neprovaří.
  5. Jogurt smícháme s trochou změklé zeleniny a poté přidáme do polévky. Přimícháme, dokud není hladké a krémové.
  6. Polévku necháme krátce povřít a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Po přelití do talířů můžeme polévku ozdobit čerstvou petrželkou a posypat trochou kari koření.
  8. Hotovou jogurtovou kari polévku podáváme ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *