30. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Jogurtová kari polévka je lahodná a osvěžující alternativa k tradičním polévkám. Tato česko-indická specialita kombinuje chuť jogurtu s pikantním kari kořením, vytvářejíc tak jedinečnou a lahodnou kombinaci. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, což z něj činí skvělou volbu pro rychlý a zdravý oběd či večeři. Vyzkoušejte tuto jogurtovou kari polévku a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 ml jogurtu
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička červené papriky
- 1 mrkev
- 1 brambor
- 500 ml zeleninového vývaru
- Soľ a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na drobno nakrájenou cibuli a česnek. Smažíme, dokud nejsou cibule změklé.
- Přidáme kari koření a červenou papriku. Smažíme ještě asi minutu, aby se koření uvolnilo.
- Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a brambor. Promícháme a necháme chvíli dusit.
- Přidáme zeleninový vývar a vaříme, dokud se zelenina neprovaří.
- Jogurt smícháme s trochou změklé zeleniny a poté přidáme do polévky. Přimícháme, dokud není hladké a krémové.
- Polévku necháme krátce povřít a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Po přelití do talířů můžeme polévku ozdobit čerstvou petrželkou a posypat trochou kari koření.
- Hotovou jogurtovou kari polévku podáváme ihned.