22. 12. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na jihoamerické sýrové arepas vás přenese přímo do země slunce a tance. Arepas jsou oblíbeným pokrmem ve Venezuele a Kolumbii a tento recept vám ukáže, jak si je připravit i doma. Arepas jsou vyrobeny z kukuřičné mouky a následně smaženy, až získají zlatě hnědou a křupavou kůrku. Uvnitř jsou pak naplněny sýrem, který se rozehřeje do měkké a krémové konzistence. Pro milovníky sýra a exotického jídla je tento recept dokonalou volbou. Připravte si jednoduchou a chutnou jihoamerickou specialitu přímo v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny:
- 1 šálek bílého korunního mouka
- 1 šálek masarykovy polohrubé mouky
- 1 šálek strouhaného sýra (například cheddar nebo Gouda)
- 1/2 šálku mléka
- 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
- 1/4 šálku nasekaného čerstvého petrželového listu
- 1/4 šálku nasekané cibule
- 1/4 šálku nasekané papriky (například červené nebo zelené)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
Postup:
- V míse smíchejte bílé korunní mouko, masarykovu polohrubou mouku, sýr, koriandr, petrželový list, cibuli, papriku a sůl.
- Po malých porcích přidejte mléko a vodu a dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké a vláčné těsto.
- Těsto nechte odpočinout po dobu 10 minut.
- Ruce si navlhčete vodou a vezměte si porci těsta, kterou utvarujte na placku o tloušťce přibližně 1,5 cm a průměru 8-10 cm.
- Na středním ohni rozpalte pánev s olejem.
- Arepas smažte z obou stran do zlatova, dokud nejsou křupavé (přibližně 5 minut z každé strany).
- Hotové arepas přeneste na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.
- Syrové sýrové arepas můžete podávat samotné nebo s omáčkou podle vašeho výběru.