10. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Jídlo z indonéské kuchyně: nasi goreng.
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si vyzkoušet autentické indonéské jídlo? Připravte si jedinečné jídlo z indonéské‍ kuchyně ​- nasi goreng. Tento tradiční pokrm je směsí voňavého rýže, zeleniny, masa ⁢a exotických koření. S ⁢naším jednoduchým receptem si snadno připravíte toto‌ lahodné ‍jídlo přímo v pohodlí svého domova. Ponořte své chuťové​ pohárky⁤ do indonéské kuchyně ⁤a vychutnejte si překvapivou⁤ kombinaci chutí a vůní, kterou nasi goreng nabízí. ‌

Suroviny

  • 400 gramů vařeného bílého ⁢rýže (ideálně předvařeného)
  • 2 vejce
  • 100 gramů ⁢kuřecího masa (nakrájeného na malé‌ kousky)
  • 100 gramů ​krevet
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oyster omáčky
  • 1⁣ lžička cukru
  • 1​ červená paprika (nakrájená na tenké proužky)
  • 2 ‌stonky řapíkatého celeru (nakrájené⁢ na​ malé kousky)
  • 2 ⁢lžíce⁤ oleje (například⁣ sezamového)
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Ve velké pánvi nebo woku si rozehřejte olej na středním‌ ohni.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a⁤ restujte je, dokud nezežloutnou.
  3. Přidejte ⁣kuřecí maso‍ a⁢ krevety a smažte je, dokud nezískají ⁢zlatohnědou​ barvu.
  4. Do pánve přidejte nakrájenou papriku a celer⁢ a‌ smažte je společně‍ s masem a krevetami ‍asi⁢ 2 minuty.
  5. Do směsi přidejte předvařenou rýži a promíchejte tak, aby se ingredience dobře spojily.
  6. Přidejte sójovou ‌omáčku, oyster omáčku ‌a cukr.
  7. Na⁤ vedlejší pánvi si⁤ ugrilujte ​dvě ⁤vejce. Pozor: žloutky‌ by měly zůstat‌ tekuté.
  8. Vejce přidejte do směsi ⁤s⁢ rýží a promíchejte.
  9. Před‍ podáváním osolte a opepřete⁤ podle chuti.
  10. Nasi ​goreng podávejte ihned a pokud chcete, můžete ho ozdobit ​plátky okurky ‌či petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *