Jednoduchý a rychlý recept na výborné křupavé kuře tikka. Pokud hledáte informace o indickém jídle, nemusíte dál hledat. Vyzkoušejte tento recept s maximálně 5 slovy v názvu a bez slov „indická, indické, indický, čočka, čočkou, kurta“.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- sůl podle chuti
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 cm zázvor (nastrouhaný)
- 2 lžíce oleje
Postup:
- Nařežte kuřecí maso na menší kousky.
- V míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, koriandr, kmín, kurkumu, sůl, česnek, zázvor a olej.
- Přidejte maso do směsi a promíchejte, aby bylo maso dobře obalené marinádou. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
- Před pečením předehřejte troubu na 200°C.
- Přendejte maso na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20-25 minut, dokud kuře není zlatavé a křupavé.
- Servírujte s rýží nebo indickým chlebem naan.