11. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Jemný masalový kuřecí gulasch
zdroj: Recepty 24/7

Nakoukněte do receptu na jemný masalový kuřecí guláš, který je plný aromatických indických koření a lahodných chutí. Měkké kuřecí kousky se vaří v bohaté omáčce z rajčat, cibule, česneku a dalších vybraných bylinek, což vytváří dokonalou kombinaci chuťových vjemů. Tento jednoduchý a vydatný guláš se perfektně hodí jako teplá a kořeněná večeře pro celou rodinu. Pojďte si užít autentické indické dochucování přímo ve své kuchyni!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (přednostně stehno)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého kardamomu
  • čerstvý koriandr na dochucení (nepovinné)
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a papriku nakrájíme na drobné kostičky.
  3. V hrnci nebo na pánvi si rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli do zlatova.
  4. Přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli společně restujeme.
  5. Přidáme kuřecí maso a za stálého míchání ho opékáme, dokud nezmění barvu z růžové na bílou.
  6. Přidáme papriku a smažíme asi 2 minuty, dokud se paprika změkne.
  7. Přidáme rajčatový protlak a vše promícháme.
  8. Přidáme mletou sladkou papriku, kmín, koriandr, kurkumu a kardamom. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  9. Zalijeme trochou vody (asi 1/2-1 šálku) a necháme gulaš vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 30 minut, dokud není maso měkké a dochucení se propěje.
  10. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu vody, ale gulaš by neměl být příliš řídký.
  11. Přidáme sůl a pepř podle chuti a vaříme ještě 5 minut.
  12. Na závěr můžeme ještě přidat nasekaný čerstvý koriandr podle chuti.
  13. Servírujeme s těstovinami, knedlíky nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *