6. 9. 2024
Autor: Martin Roubec
Jemné kuře Tikka Masala
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo tradiční indické kuchyně s naším receptem na Jemné kuře Tikka Masala! Tento oblíbený pokrm kombinuje kousky marinovaného kuřete, uvařené do zlatova s bohatou a krémovou omáčkou plnou aromatických koření. Náš podrobný recept vás krok za krokem provede přípravou této exotické lahůdky, která oslní vaše chuťové buňky a zanechá vaše hosty žádající o přídavek. Připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek s kuřetem Tikka Masala, které je perfektně jemné a plné chutí!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 velká cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 200 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvý koriandr (na ozdobu)

Postup

  • V hrnci rozehřejte olej a přidejte cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
  • Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu, papriku a garam masala. Promíchejte a vařte asi 1 minutu, aby se koření uvolnilo a rozvinulo své aroma.
  • Přidejte nakrájené kuřecí prsa a promíchejte tak, aby kousky byly obalené kořením. Restujte, dokud kuře nezačne měnit barvu.
  • Přidejte konzervovaná rajčata, cukr a dostatek soli a pepře. Promíchejte a přiveďte k varu. Pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 20 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
  • Přimíchejte smetanu a vařte dalších pár minut, dokud není omáčka hladká a krémová. Ochutnejte a případně dochuťte.
  • Před podáváním posypte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *