15. 9. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné jemně kořeněné kuřecí kari? Tento recept vás potěší! S využitím kvalitních surovin a pečlivě vybraných koření, tento pokrm přináší harmonii chutí a vůní. Kuřecí maso je podáváno v křémové omáčce s exotickými kořenícími směsmi, které dodávají jemnou pikantnost a hřejivé aroma. Připravte si chuťový zážitek a užijte si jemně kořeněné kuřecí kari ve společnosti svých blízkých! Recept najdete níže.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (utřené)
- 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na plátky)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červeného kari koření
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme ho, dokud nezezelená.
- Přidáme červenou a zelenou papriku a mícháme, dokud nezměknou.
- Přidáme červené kari koření, kurkumu, koriandr, kmín, zázvor, cukr, sůl a pepř. Mícháme, dokud se koření nerozloží a uvolní aroma.
- Přilijeme kokosové mléko a vaříme na mírném ohni cca 15-20 minut, dokud maso není měkké.
- Servírujeme s rýží nebo chlebem.