22. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naši lahodnou rajčatovou polévku s jemným kořeněním, která jistě zahřeje vaše chuťové buňky. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát prostřednictvím jednoduchých surovin bohaté chutě a zdravého jídla. Zkuste tento recept ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 500g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli se česnekem, dokud nezměknou.
- Přidáme nakrájená rajčata, mletý kmín, mletou papriku a cukr. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Přilijeme vodu tak, aby rajčata byla zcela ponořená, a necháme vařit asi 20 minut, dokud rajčata nezměknou.
- Po uvaření polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
- Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekanou petrželí.