25. 2. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jemně kořeněná kuřecí korma
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné jemně kořeněnou kuřecí kormu plnou exotických chutí. S tímto jednoduchým receptem si můžete doma připravit lahodné indické jídlo, které potěší vaše chuťové buňky. Nechte se unést aromatickými kořeněnými vůněmi a užijte si skvělou chuť kuřecí kormy doma i v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a osmažte dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou papriku a smíchejte.
  4. Přidejte všechny koření (kurkuma, skořice, koriandr, kmín, kardamom) a sůl. Důkladně promíchejte.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte vařit do zhoustnutí omáčky.
  6. Podávejte se zeleninovou rýží a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *