13. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na „Jelito s chřestem“ je dokonalou kombinací jemně uzeného jelita a čerstvého chřestu. Každé sousto je plné chutí a vůní, které se skvěle doplňují. Recept je snadno připravitelný a bude zaručeně potěšením pro vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes a překvapte své blízké skvělou večeří.
Suroviny
- 500 g jelit
- 500 g čerstvého chřestu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Jelita důkladně propláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na menší kousky.
- Chřest umyjte a oloupejte tvrdou vnější slupku. Nakrájejte jej na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky.
- Do hrnce vlijte olej a rozehřejte jej. Přidejte cibuli a česnek a na středním ohni smažte dozlatova.
- Přidejte jelita a chřest. Osolte a opepřete dle chuti.
- Podlijte trochou vody a nechte vařit asi 30 minut, dokud nejsou jelita měkká.
- Po dokončení vaření můžete podávat s chlebem nebo bramborami.