7. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Originální recept na lahodný jelení guláš s domácími knedlíky. Vychutnejte si tradiční chutě na talíři plném aromatických koření a šťavnatého masa. Skvělá chuť pro milovníky tradiční české kuchyně.
Suroviny
- 700g jeleního masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku jemně nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce koření na guláš
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 400 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V rendlíku rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli dozlatova.
- Přidáme česnek a jelení maso a restujeme, dokud maso nezezlátne ze všech stran.
- Přisypeme koření na guláš, mletou papriku a kmín a osolíme a opepříme podle chuti.
- Zalijeme hovězím vývarem a červeným vínem a necháme dusit na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso hezky změkne.
- Pokud je guláš příliš řídký, můžeme ho zahustit trochou smetany rozmíchané s trochou hladké mouky.
- Servírujeme s houskovým knedlíkem.