17. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí tajine s švestkami a mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí tajine s švestkami a mandlemi, které vám zaručeně zahřeje duši i tělo. Tento tradiční nordafrický pokrm spojuje pikantní maso s ovocnou sladkostí švestek a křupavostí mandlí. Připravte si ho doma a překvapte své blízké neotřelou kombinací chutí. Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mleté kurkumy
  • 400 g švestek bez pecek
  • 100 g mandlí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm jehněčí maso, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte dalších pár minut, dokud cibule nezežloutne.
  3. Přidejte k masu skořici, kmín, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
  4. Přidejte švestky a zalijte vodou tak, aby bylo maso pokryté. Přiveďte k varu a pak nechte jeho teplotu zvolna klesnout a nechte poklopem dusit asi 1,5 hodiny.
  5. V další pánvi opražte mandle dozlatova a pak je přidejte k jehněčí tajine.
  6. Po uvaření můžete jehněčí tajine posypat nasekanou petrželkou a podávat s chlebem nebo rýží. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *