15. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný jehněčí tajine s meruňkami, tradiční marocké jídlo plné exotických chutí. Naše receptura vám krok za krokem ukáže, jak připravit toto lahodné jídlo, které jistě potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše nejbližší. Zároveň si pochutnáte na zdravé a vyvážené stravě plné chutí Orientu. Připravte si jedinečný jehněčí tajine s meruňkami ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého skořice
- ½ lžičky mletého červeného pepře
- Špetka soli a pepře
- 4 lžíce olivového oleje
- 100g sušených meruněk
- 500ml zeleninového vývaru
Postup
- Nejprve si připravíme jehněčí maso. Nakrájíme ho na menší kousky a opepříme.
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek, poté přidáme nakrájené maso a zprudka ho osmažíme z každé strany.
- Přidáme koriandr, kmín, kurkumu, skořici a červený pepř. Promícháme a podlijeme zeleninovým vývarem.
- Přiklopíme poklicí a dusíme asi 60 minut na mírném ohni, dokud maso nebude měkké.
- Přidáme sušené meruňky a povaříme ještě 10 minut, dokud se nezměknou.
- Po dokončení můžeme podávat například s kuskusem nebo chlebem.