17. 1. 2025
Autor: Dana Novotná
Jehněčí steak s bylinkovým pestem
zdroj: Recepty 24/7

Poznejte lahodný recept ⁢na jehněčí steak s bylinkovým pestem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Lehce a rychle připravitelné jídlo, které se stane hitem vašich grilovacích večírků. Díky kombinaci kvalitního masa‍ s aromatickým bylinkovým pestem získáte skvělou chuťovou symfonii. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké dokonalou grilovanou dobrotou.

Suroviny

  • 4 kusy jehněčího steaku
  • 2 lžíce olivového⁢ oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Bylinkové pesto:

    • 1 hrnek čerstvých bylinek (bazalka, petržel, tymián)
    • 2 stroužky česneku
    • ½ hrnku ořechů (např. vlašské)
    • ½ hrnku olivového oleje
    • Sůl a pepř podle ‌chuti

Postup

  1. Nejdříve připravíme bylinkové pesto. V mixéru rozmixujeme všechny suroviny nahlubo. Dochutíme solí a pepřem a přendáme do nádoby.
  2. Steaky osušíme papírovým ubrouskem a ošoupeme s olivovým ⁤olejem, solí a pepřem z obou stran.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a⁣ osmažíme steaky podle preferovaného stupně propečení.
  4. Hotové steaky podáváme se ⁤špetkou bylinkového pesta na vrchu. Podáváme s bramborovým salátem nebo pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *