15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na jehněčí s šalotkou a fazolkami, který vás určitě potěší. Díky kvalitním surovinám a jednoduchým postupem připravy si pochutnáte na skvělém jídle plném chuti a vůně. Nezapomeňte ochutnat tuto lahůdku a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 10 šalotek nakrájených na kolečka
- 400g fazolí
- 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm jehněčí maso, dokud nebude zlatě hnědé.
- Přidejte na pánvi šalotku a česnek a nechte je osmahnout dozlatova.
- Přidejte fazole, tymián a rozmarýn a smažte je spolu s masem a zeleninou asi 5 minut.
- Přidejte trochu vody nebo vývaru, přikryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Pořádně promíchejte, dochuťte solí a pepřem a hotové jehněčí se šalotkou a fazolkami podávejte teplé. Dobrou chuť!