15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Jehněčí se šalotkou a fazolkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné⁤ recept na jehněčí s šalotkou ‍a fazolkami, který vás určitě potěší. Díky kvalitním surovinám a jednoduchým postupem ​připravy si pochutnáte na skvělém jídle plném chuti a‍ vůně. ⁤Nezapomeňte ochutnat tuto​ lahůdku a překvapte své ‌chuťové⁣ buňky!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 10 šalotek nakrájených na kolečka
  • 400g ‌fazolí
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 1​ lžička⁣ tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • sůl a ⁢pepř podle chuti
  • olej ‍na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej ‌a osmahněte na něm jehněčí maso, dokud nebude zlatě hnědé.
  2. Přidejte na pánvi šalotku a česnek a‌ nechte je osmahnout‌ dozlatova.
  3. Přidejte fazole, tymián a rozmarýn a‌ smažte je spolu s masem a ​zeleninou asi 5 minut.
  4. Přidejte​ trochu vody ⁢nebo vývaru, ⁣přikryjte poklicí a vařte na mírném‍ ohni asi 30 minut, dokud maso⁤ není měkké.
  5. Pořádně⁤ promíchejte,⁢ dochuťte solí a pepřem a hotové‍ jehněčí se šalotkou a fazolkami podávejte teplé. ⁤Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *