1. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí s baklazánem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Jemné jehněčí maso s pečeným⁣ baklažánem‍ a osvěžujícími rajčaty vytvoří chutnou a zdravou kombinaci.⁢ Vyzkoušejte recept ‌na jehněčí s baklazánem a‍ rajčaty pro‍ nezapomenutelný gastronomický zážitek! Sledujte postup naší ⁣jedinečné receptury a překvapte své chuťové buňky lahodnými⁢ kombinacemi chutí.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa
  • 1 velký‍ baklažán
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • olej, sůl, pepř, ⁢kmín

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte jehněčí maso na‍ menší kousky.
  2. Baklažána omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nasekejte⁣ najemno a ​papriku nakrájejte na proužky.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm ⁤cibuli a česnek.
  5. Přidejte jehněčí⁣ maso a restujte‍ ho dozlatova.
  6. Přisypte ⁤papriku a rajčata a nechte chvíli‍ dusit.
  7. Přidejte nakrájený baklažán a zalijte ‍trochou‍ vody. ​Přidejte sůl, pepř a kmín podle chuti.
  8. Poduste alespoň 30 minut ‌a hotovo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *