1. 4. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Jemné jehněčí maso s pečeným baklažánem a osvěžujícími rajčaty vytvoří chutnou a zdravou kombinaci. Vyzkoušejte recept na jehněčí s baklazánem a rajčaty pro nezapomenutelný gastronomický zážitek! Sledujte postup naší jedinečné receptury a překvapte své chuťové buňky lahodnými kombinacemi chutí.
Suroviny
- 400 g jehněčího masa
- 1 velký baklažán
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- olej, sůl, pepř, kmín
Postup
- Nejprve si nakrájejte jehněčí maso na menší kousky.
- Baklažána omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nasekejte najemno a papriku nakrájejte na proužky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte jehněčí maso a restujte ho dozlatova.
- Přisypte papriku a rajčata a nechte chvíli dusit.
- Přidejte nakrájený baklažán a zalijte trochou vody. Přidejte sůl, pepř a kmín podle chuti.
- Poduste alespoň 30 minut a hotovo.