26. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na jehněčí ragú s bramborovou kaší je skvělou volbou pro všechny milovníky jemného masa. Připravte si chutné pomaloučku dusené jehněčí s bohatou omáčkou a podávejte ho s lahodnou bramborovou kaší. Tento pokrm je plný výrazných chutí a jistě oslní vaše chuťové buňky. Dopřejte si tuto vynikající kombinaci a připravte si skvělé jídlo, které potěší celou rodinu.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 400 g rajčat z konzervy
- 300 ml vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl a pepř podle chuti
- 400 g brambor
- 100 ml mléka
- 50 g másla
Postup
- Na oleji osmahneme na kostky nakrájené jehněčí maso z každé strany dozlatova.
- Přidáme nakrájenou cibuli a dusíme do měkka.
- Přidáme rozmačkaný česnek, mletou sladkou papriku, mleté kmín a necháme chvíli restovat.
- Přidáme rajčata z konzervy a vývar.
- Pokryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny, nebo dokud maso není měkké.
- Mouku opéct na másle, přidat do ragú a za stálého míchání povařit 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
- Brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. Pak je scedíme a rozmixujeme s mlékem a máslem do hladka.
- Podáváme ragú s bramborovou kaší.