19. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na výživné a chutné jehněčí placky s bylinkami? Tento recept vám umožní připravit lahodnou a výjimečnou večeři. Použití čerstvých bylinek dodá masu bohatou a aromatickou chuť. Přidejte jehněčí mleté maso do směsi s nakrájenou cibulí, česnekem, vajíčkem a bylinkami. Vytvořte placky, které upečte do zlatova. Po servírování budete mít dokonalý pokrm, který se bude líbit nejen vám, ale i vašim hostům. Užijte si jedinečnou chuť těchto jehněčích placků s bylinkami a překvapte své blízké vynikajícím jídlem.
Suroviny
- 500 g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička sušené majoránky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte mleté jehněčí maso, cibuli, česnek, majoránku, tymián, kmín, vejce, strouhanku a petrželku.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny dobře spojily.
- Formujte z těsta malé placky o tloušťce přibližně 1 cm.
- V hluboké pánvi zahřejte olej a placky na něm smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové placky můžete podávat s různými omáčkami nebo přílohami podle vlastního výběru.