30. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí pilav s pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí pilav s pistáciemi, který vás okouzlí svou bohatou a exotickou chutí. Tento tradiční orientální pokrm spojuje jemné kousky jehněčího masa s aromatičkým kari kořením a křehkými pistáciemi. Připravte si ho snadno doma a užijte si skvělou kombinaci chutí a vůní.

Suroviny

  • 400g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 hrnek dlouhozrnné rýže
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 1/2 hrnku pistácií
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme dozlatova.
  2. Přidáme rýži a necháme ji osmahnout, dokud není skleněná.
  3. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti, přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud voda nevypaří a rýže změkne.
  4. Přidáme pistácie a promícháme, necháme na mírném ohni ještě chvíli prohřát.
  5. Před podáváním můžeme dochutit pepřem a přidat nastrouhaný sýr.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *