30. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí pilav s pistáciemi, který vás okouzlí svou bohatou a exotickou chutí. Tento tradiční orientální pokrm spojuje jemné kousky jehněčího masa s aromatičkým kari kořením a křehkými pistáciemi. Připravte si ho snadno doma a užijte si skvělou kombinaci chutí a vůní.
Suroviny
- 400g jehněčího masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobné kostičky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 2 hrnky hovězího vývaru
- 1/2 hrnku pistácií
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme dozlatova.
- Přidáme rýži a necháme ji osmahnout, dokud není skleněná.
- Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti, přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud voda nevypaří a rýže změkne.
- Přidáme pistácie a promícháme, necháme na mírném ohni ještě chvíli prohřát.
- Před podáváním můžeme dochutit pepřem a přidat nastrouhaný sýr.