24. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Jehněčí pečeně se švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné jehněčí pečeně se švestkami? Naše receptura vám ukáže, jak připravit dokonale měkké a‍ šťavnaté jehněčí maso s karamelizovanými ⁢švestkami. Neodolatelná kombinace chuťových kontrastů, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes a ukažte svým bližním, že umíte vařit jako ⁤šéfkuchař!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa ​(např. plec)
  • 200 g sušených švestek
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 ‌lžíce oleje
  • 1 lžíce ‍hořčice
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si‌ připravíme jehněčí maso. Omyjeme ho a osušíme.⁢ Vytvoříme základní marinádu smícháním oleje, hořčice, rozmixovaného česneku, cibule a‌ koření.
  2. Maso potřeme marinádou a necháme odležet minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc v lednici.
  3. Po marinování⁤ maso vložíme do pekáčku ⁢a přidáme ‌sušené švestky. Zakryjeme a pečeme při 160 stupních cca 2-3 hodiny, dokud‍ maso není měkké‍ a šťavnaté.
  4. Při pečení občas podléváme výpekem.
  5. Po upečení můžeme podávat se šťouchanými bramborami⁣ nebo šťavou. ‍Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *