2. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí medailonky s brusinkami, které perfektně kombinují sladkou chuť jehněčího masa s kyselkavou a osvěžující příchutí brusinek. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečnou večeři plnou chutí a vůní. S naším jednoduchým krok za krokem receptem budete mít tento lahodný pokrm hotový za chvíli. Nezapomeňte si připravit kvalitní suroviny a vychutnejte si jedinečnou kombinaci chutí!
Suroviny
- 400g jehněčího masa (medailonky)
- 100g čerstvých nebo sušených brusinek
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájený česnek a cibuli.
- Přidáme jehněčí medailonky a opečeme je z obou stran dozlatova.
- Přidáme brusinky a necháme chvíli propařit, aby se sladce změkčily a propojily s masem.
- Na závěr můžeme dochutit solí a pepřem a podávat s přílohou dle vaší chuti.