25. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí maso s kari a rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Objednejte si chutné a exotické jehněčí maso s kari a rýží, které vám přinese skvělou kombinaci koření, zeleniny a aromatické rýže. Tento lahodný pokrm je vyvážený a zdravý, ideální pro všechny milovníky indické kuchyně. Sledujte náš recept a užijte si jedinečnou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 400 g rajčat z konzervy
  • 400 ml vývaru
  • sůl, pepř
  • olej
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte maso a na středním ohni ho osmažte dozlatova.
  3. Přisypte kari koření a promíchejte.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a rajčata z konzervy. Promíchejte.
  5. Zalijte vývarem a nechte vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  6. Případně dochuťte solí a pepřem.
  7. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *