20. 1. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubba s rýží a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí kubbu s rýží a šafránem. Tento tradiční arabský pokrm se vyznačuje bohatou chutí a exotickými kořeními. Připravte si ho doma a nechte se unést vůní Orientu.

Suroviny

  • 300g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek rýže
  • šafránové vlákno
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve nasekejte jehněčí maso a cibuli na jemné kousky.
  2. Smíchejte maso a cibuli spolu s mletou skořicí, kmínem, solí a pepřem a vytvořte z tohoto těsto.
  3. Formujte malé kuličky z těsta a udělejte z nich otvor uprostřed, aby vznikla kubba. Vložte do otvoru špetku šafránu.
  4. V hrnci přiveďte k varu vodu a dejte do ní kubby. Vařte asi 30 minut, dokud nejsou kubby měkké.
  5. Mezitím uvařte rýži podle balení. Přidejte do ní šafránová vlákna a promíchejte.
  6. S podávejte jehněčí kubbu s rýží a šafránem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *