13. 6. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubba s rajčatovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční syrskou specialitu – Jehněčí kubba s rajčatovou omáčkou. Kombinace jemně mletého jehněčího masa a kubba těsta, podávaná s osvěžující rajčatovou omáčkou, vás rozhodně neurazí. S nutriční hodnotami i kroky přípravy vám tento recept zajistí skvělou chuťovou zkušenost. Zkuste překvapit své chuťové buňky touto exotickou pochoutkou! Suroviny

  • 500g jehněčího mletého masa
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 cibule
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400g rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte jehněčí mleté maso, nasekanou cibuli, bulgur a koření. Důkladně promíchejte a vytvořte z této směsi menší kulaté koule (kubby).
  2. Uložte kubby na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.
  3. Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přidejte na kousky nasekaná rajčata a nechte vařit asi 15 minut.
  4. Případně dochuťte solí a pepřem. Omáčku rozmixujte dohladka a podávejte spolu s jehněčími kubbami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *