15. 2. 2025
Autor: Eliška Krejčová

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo chutného jehněčího masa s naším receptem na jehněčí kotlety s bylinkami. Tyto kotlety, marinované v bohaté směsi čerstvých bylinek jako je rozmarýn, tymián a petržel, přináší dokonalou harmonii chutí. Naučte se, jak připravit tento jednoduchý a rychlý recept, který oslní vaši rodinu i hosty na jakékoliv večeři. Vyvážené koření a bylinky dodají masu mimořádnou šťavnatost a aroma. Přidejte k tomu vaše oblíbené přílohy a užijte si nezapomenutelný kulinářský zážitek. Klikněte pro detailní postup a tipy na perfektní jehněčí kotlety!
Suroviny
- 4 jehněčí kotlety
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
- 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
- 2 stroužky česneku, nasekané
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Šťáva z 1/2 citronu
Postup
- Očistěte jehněčí kotlety a osušte je papírovou utěrkou.
- V míse smíchejte olivový olej, rozmarýn, tymián, česnek, sůl a pepř.
- Kotlety potřete připravenou marinádou a nechte je odstát v chladu asi 1 hodinu.
- Gril předehřejte na střední teplotu.
- Marinované kotlety grilujte z každé strany asi 3 až 4 minuty, nebo dokud nebudou mít zlatohnědou kůrčičku a střed zůstane lehce růžový.
- Před podáváním kotlety pokapejte citronovou šťávou.
- Podávejte s vaší oblíbenou přílohou, například s grilovanou zeleninou nebo salátem.