26. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodné indické jehněčí korma s křupavým papadamem a jemnou rýží. Tento exotický recept zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky! Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte si jedinečnou gastronomickou zkušenost.
Suroviny
- 350 g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého pepře
- 200 g rajčat
- 200 ml vody
- sůl podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže a papadam na servírování
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem do zlatova.
- Přidejte maso a orestujte ho z každé strany.
- Přidejte všechny koření (kurkumu, kmín, skořici, koriandr, pepř) a promíchejte.
- Přidejte nakrájená rajčata a zalijte vodou.
- Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte dusit asi 30 minut nebo dokud není maso měkké.
- Případně dochuťte solí a podávejte s vařenou rýží a papadamem.