19. 6. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí Korma s rýží je lahodné indické jídlo, které si zamilujete! Vychutnejte si jemně kořeněné maso jehněčího s bohatou omáčkou a dochucené smetanou a mandlemi. Tato lahodná kombinace se podává s aromatickou rýží a je skvělou volbou pro milovníky exotických chutí. S tímto receptem na Jehněčí Kormu s rýží okouzlíte své chuťové buňky a uděláte radost i vašim blízkým!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobno
- 2 stroužky česneku rozmačkané
- 1 pomerančová šťáva
- 200ml řeckého jogurtu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 2 lžičky mleté koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 lžíce oleje
- sůl
- vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte kousky jehněčího masa a osmažte z obou stran dozlatova.
- Přidejte všechny koření – kurkumu, koriandr, kmín, kardamom, skořici a pepř. Smíchejte dobře.
- Přilijte pomerančovou šťávu a nechte vařit, dokud masa není měkké a omáčka zahuští.
- Nakonec přidejte řecký jogurt a promíchejte. Dochutíme solí podle chuti.
- Servírujte s vařenou rýží. Dobrou chuť!